Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гедлижбе: Кавказката пилешка яхния

Най-обикновените ястия са най-вкусни

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешко месо
  • 1 кг кромид лук
  • 400 г заквасена сметана
  • 200 г гъби
  • Сол

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете месото на хапки, а лукът на ивици.
  2. Разредете сметаната с вода в съотношение 1:1 и сложете сместа на умерен огън, за да заври.
  3. Посолете ястието и добавете пилешкото с лука в тенджерата.
  4. След 30 мин. прибавете и нарязаните на едро гъби.

Дайте оценка:

Тагове: пилешко заквасена сметана гъби кромид лук