Необходими продукти:
- 40 г масло
- 1 глава шалот, обелена и нарязана на ситно
- 30 г обикновено брашно
- 50 мл бяло вино
- 150 мл зеленчуков бульон
- 150 мл прясно мляко
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 10 г копър, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в тенджера на среден огън и гответе шалота за 1-2 минути.
- Разбъркайте брашното и гответе още 2 минути, след това добавете бялото вино, като разбъркате добре, за да стане гъста паста.
- Бавно налейте бульона, като бъркате непрекъснато, след това разбийте млякото и оставете да къкри.
- Сложете горчицата и заквасената сметана, след което подправете добре.
- Свалете от котлона и разбъркайте вътре копъра непосредствено преди сервиране.
ИЗБРАНО