Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сос с копър и сметана

Отива си перфектно с месо и риба


Необходими продукти:

  • 40 г масло
  • 1 глава шалот, обелена и нарязана на ситно
  • 30 г обикновено брашно
  • 50 мл бяло вино
  • 150 мл зеленчуков бульон
  • 150 мл прясно мляко
  • 2 супени лъжици дижонска горчица
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • 10 г копър, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете маслото в тенджера на среден огън и гответе шалота за 1-2 минути.
  2. Разбъркайте брашното и гответе още 2 минути, след това добавете бялото вино, като разбъркате добре, за да стане гъста паста.
  3. Бавно налейте бульона, като бъркате непрекъснато, след това разбийте млякото и оставете да къкри.
  4. Сложете горчицата и заквасената сметана, след което подправете добре.
  5. Свалете от котлона и разбъркайте вътре копъра непосредствено преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: копър пресен копър

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче