Необходими продукти:
- 1 л пилешки бульон
- Смес от подправки - кимион, риган, босилек, смлян розмарин
- 150 г домати от консерва
- 4 с.л. доматено пюре
- Сол и черен пипер на вкус
- 1/2 ч.ч. ориз
- Настърган кашкавал или настъргана моцарела за пици
- 3 с.л. крема сирене
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- Бульонът се кипва и в него се слагат доматите от консерва, като предварително се нарязват. Излива се и сокът от консервата.
- Добавят се доматеното пюре, 2 с.л. зехтин, миксът от подправки и оризът. Всичко се оставя да ври за 10 мин.
- Крема сиренето се размива с малко вода, за да се получи течна консистенция, близка до тази на готварската сметана. Излива се в супата и всичко се оставя на котлона за още 15-20 мин. до омекване на ориза.
- Настърганият кашкавал може да се прибави към супата или чак накрая при сервиране във всяка порция.