Пицата е любимо ястие на мнозина по света и ни предлага безброй начини да създадем своя собствена уникална комбинация от вкусове. Ето една рецепта с готово тесто, която използва класическото съчетание от домати, песто, моцарела и босилек. Това просто, но вкусно ястие със сигурност ще стане едно от вашите семейни фаворити, а накрая ще можете да прочетете и няколко идеи, които ще ви помогнат следващия път да го разнообразите или пък да си направите няколко рзлични пици едновременно.
Необходими продукти:
- 1 пакет готово тесто (обикновено около 450 грама)
- 4 с.л. доматен сос
- 2 ч.ч. настъргана моцарела
- 2 с.л. прясно песто
- Нарязан пресен босилек
- Сол и черен пипер на вкус
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- Върху кухненския плот се ръси малко брашно и отгоре се разстила тестото.
- Намазва се тънък слой от доматения сос по целия блат без ръбчетата му.
- Отгоре равномерно се разпределя и настърганата моцарела.
- Ред е на пестото, което се слага на произволни места, но така че после след нарязването, от него да има във всяко парче.
- Накрая се поръсва и нарязания пресен босилек.
- Пицата се пече за около 15 мин. на предварително загрята на 220 градуса фурна и в тава, покрита с хартия за печене. Периодично се следи да не загори и ако трябва, се вади по-рано.
А ето и обещаните допълнителни идеи, с които да изпробвате различни варианти на същата рецепта:
- За допълнителна хрупкавост можете преди печенето да добавите тънко нарязани резени прошуто или панчета върху пицата.
- Ако пък си падате по лютото, поръсете я с няколко резенчета люти чушки.
- Експериментирайте и с различните видове сирена, като бурата или гауда, за да модифицирате вкуса на вашата пица.
- Опитайте да замените прясното песто с маслинова паста, разбъркана с наситнен чесън.
Да ви е сладко!