Човек и да не е запален рибар, най-вероятно от опит знае, че дребната риба е най-вкусна пържена. Е, и затворена в буркани, но това е за зимата. Сега ще се спрем на няколко различни, стандартни и нестандартни предложения, с които да зарадваме небцето и да оползотворим улова. А самият улов може да е пресен, може и замразен, може да сме си го хванали от водата или пък от магазина.
Едно от най-класическите мезета за бира (а и не само) си е пърженият зарган, ето и как най-добре да си го направим:
Какво ще ни трябва:
Вкусно, нали? Да, но и свършва като топъл хляб. За любителите на узото ето пък и едно лятно мезе с пържен гаврос и зеленчуци:
Какво ще ни трябва:
Но стига с морските риби, нека проверим и дали не ни се намира малко костур. И него можем да си го опържим, но това и баба го знае, така че нека разгледаме как го приготвят в северна Италия:
Какво ще ни трябва:
Всеки един от тези варианти е доказано сполучлив, така че човек не може да сбърка с нито един от тях. Приятно похапване и пазете дрехите от олиото!