Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пържен зарган

Да впечатлим гостите с нещо атрактивно, лесно и вкусно

2’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1-2 кг зарган, почистен
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. царевично брашно
  • сол
  • олио
  • сокът от 2-3 лимона
  • половин лимон за сервиране, на резени
  • 1 с.л. сушен риган
  • черен пипер, прясно смлян
  • листа от зелена салата
  • клонче розмарин

Начин на приготвяне:

  1. Смесваме двата вида брашно и 1 с.л. сол в дълбока чиния или купа и ги разбъркваме старателно.
  2. В добре загрят тиган наливаме обилно количество олио - в него ще пържим рибата.
  3. Овалваме рибата в брашното, отупваме я хубаво и я слагаме да се пържи. Ако рибата е прекалено много за размера на тигана, пържим я на няколко порции. Целта е да има разстояние между всяка рибка, за да не се слепват една с друга. В случай, че огънят ни се стори прекалено силен, можем малко да го намалим.
  4. Когато кожата на заргана добие хубав златист загар, значи е готов. Сервираме го на застлана с хартия за печене дъска и гарнираме с листата на салата, клончето пресен розмарин и резените от лимон.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер салата пресен розмарин риган лимон бяло брашно царевично брашно лимонов сок зарган

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче