Необходими продукти:
- 1-2 кг зарган, почистен
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. царевично брашно
- сол
- олио
- сокът от 2-3 лимона
- половин лимон за сервиране, на резени
- 1 с.л. сушен риган
- черен пипер, прясно смлян
- листа от зелена салата
- клонче розмарин
Начин на приготвяне:
- Смесваме двата вида брашно и 1 с.л. сол в дълбока чиния или купа и ги разбъркваме старателно.
- В добре загрят тиган наливаме обилно количество олио - в него ще пържим рибата.
- Овалваме рибата в брашното, отупваме я хубаво и я слагаме да се пържи. Ако рибата е прекалено много за размера на тигана, пържим я на няколко порции. Целта е да има разстояние между всяка рибка, за да не се слепват една с друга. В случай, че огънят ни се стори прекалено силен, можем малко да го намалим.
- Когато кожата на заргана добие хубав златист загар, значи е готов. Сервираме го на застлана с хартия за печене дъска и гарнираме с листата на салата, клончето пресен розмарин и резените от лимон.
ИЗБРАНО