Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Добра идея ли е да ядете цитруси всеки ден

Нека видим


Портокали, лимони, грейпфрут - има много разновидности на цитрусовите плодове, достъпни през всички сезони. Замисляли си сте се обаче дали е добре да ги консумирате всеки ден?

Този вид плодове са с кисел вкус и богати на витамини. Именно той ни пристрастява към тях, а не захарта, чието количество в тях не е никак високо.

Лимонът, мандарината и портокалът са страхотни източници на витамините С, В9 и А, както и на калий, калций и магнезий. Освен това те са пълни с микроелементи и антиоксиданти. Грейпфрутът пък има способността да намалява признаците на преждевременно стареене, да успокоява и ускорява зарастването на рани, както и да подпомага нервната система.

Заради високата си киселинност обаче добре ли е да консумираме ежедневно цитруси?

Краткият и бърз отговор е да. Яденето им всеки ден може да бъде изключително полезно за тялото в дългосрочен план. Това важи обаче, ако не са преработени, т.е. не ги пиете под формата на натурални сокове или похапвате в готови плодови млека. Така освен че не се възползвате от хранителните свойства на цитрусите, но и приемате много допълнителна захар.

Затова, яжте плодовете по възможност чисти. Няма по-добър начин да зарадвате тялото си с достатъчно количество полезни за работата му вещества.

Дайте оценка:

Тагове: портокал лимон грейпфрут

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче