
Цяла статия … Следолед е българската дума, а джелато е ‘сладолед’ на италиански. Неграмотни хора, които знаят и латинската азбука кирилизират думи и мислят, че са направили нещо.

Джелати е италианската дума за сладолед. Всичко останало в статията са пустословия.

Как са съхранявали древните китайци и Перси сладоледа на ниска температура?

Ако може някой да обясни как са замразявали подсладената вода в Персия!

Второто е неядимо. То е по-дладко и гумено

Джелато се прави от джелати!

Най-хубавото джелато което съм ял в Италия беше в грасчето Сан Джиминяно. Джелатерия Dodoni. Вечно има огромна опашка а джелатото е с уникален вкус. Собственика е световен шампион по джелато и отглежда специално стадо свободнопасящи крави от специална порода за мляко за сладоледа. Ако имате път на там, пробвайте го, особено сладоледа с шафран.
Дискусия