Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Дискусия

10-05-2023 07:51:05
abvgz (нерегистриран)

Цяла статия … Следолед е българската дума, а джелато е ‘сладолед’ на италиански. Неграмотни хора, които знаят и латинската азбука кирилизират думи и мислят, че са направили нещо.

09-05-2023 10:32:40
Роланд (нерегистриран)

Джелати е италианската дума за сладолед. Всичко останало в статията са пустословия.

10-05-2023 10:07:36
Поправка (нерегистриран)

Джелати е мн.ч. на думата джелато. Следователно означава - сладоледи, а не сладолед.

09-05-2023 04:47:04
Въпрос (нерегистриран)

Как са съхранявали древните китайци и Перси сладоледа на ниска температура?

09-05-2023 04:57:42
4е! (нерегистриран)

лед, много лед в мазета, един вид хладилни камери.

09-05-2023 04:45:55
Ivan (нерегистриран)

Ако може някой да обясни как са замразявали подсладената вода в Персия!

09-05-2023 03:54:54
Една е (нерегистриран)

Второто е неядимо. То е по-дладко и гумено

09-05-2023 03:28:36
ех (нерегистриран)

Джелато се прави от джелати!

09-05-2023 03:14:15
Чоко (нерегистриран)

Най-хубавото джелато което съм ял в Италия беше в грасчето Сан Джиминяно. Джелатерия Dodoni. Вечно има огромна опашка а джелатото е с уникален вкус. Собственика е световен шампион по джелато и отглежда специално стадо свободнопасящи крави от специална порода за мляко за сладоледа. Ако имате път на там, пробвайте го, особено сладоледа с шафран.

09-05-2023 09:52:34
Аман от Философи (нерегистриран)

Dondoli, момко Dondoli. Dodoni е гръцка фирма за млечни продукти, един от които е замразено кисело мляко, приличащо на сладолед.

Вашето тефтерче