
Пълноценната кухня има нужда от няколко ножа. Мастър шефския нож, който може да е с френски дизайн или сантоку, е основен нож, но далеч не може да реже всичко. Ползвам два ножа сантоку 16 и 21 сантиметра, изработени по поръчка с класическа права дълга дръжка. В Кауфланд пускат често един 13 сантиметров сантоку с бамбукова леко крива дръжка от мека стомана на цена 10-11 лева. След заточване дава отлична работа в кухнята. Работих с такива преди години.

Като искате да превеждате нещо не изполвайте гугъл. Превода е некоректен. Има думи които не са преведени като болстър и танг. Високовъглеродните стомани обикновено не са неръждаеми… доста неръждаеми стомани са по-твърди от ръждаемите, като и по-лесно се потдържат……

Стоманата не е метал а Сплав....................
Дискусия