Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта ”Червено кадифе”

За специални поводи

От Maria Nikolova Maria Nikolova
20’ Подготовка
40’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

За блатовете:

  • 2 яйца, стайна температура
  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. олио
  • 2 с.л. какао
  • 5 г. бакпулвер
  • 2 бр. ванилия
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. оцет
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • червена боя
  • щипка сол
  • 1/2 ч.ч. прясно кафе

За крема:

  • 250 г. крема сирене
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 100 г. бял шоколад
  • 200 мл течна сладкарска сметана

Начин на приготвяне:

  1. В купа се смнесват сухите съставки, без содата. Разбъркват се добре.
  2. В друга купа се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се олиото, млякото и кафето.
  3. Содата се гаси в оцета и се прибавя към сместа. На няколко пъти сухата смес се прибавя към мократа. Разбива се до пълно хомогенизиране на съставките и получаване на ярко червена смес.
  4. Сместа се разпределя в 3 тавички с диаметър 20см, застлани с хартия за печене.
  5. Пече се в предварително загрята на 170'С фурна за 30 минути.
  6. Сладкарската сметана се разбива с пудрата захар на пухкав крем. Прибавят се кремът сиренето и след това разтопеният бял шоколад.
  7. Полученият крем се разпределя между охладените блатове и се измазва цялата торта.
  8. Украсява се по желание. В случая тортата е облечена с фондан.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио оцет яйца бяла захар крема сирене пудра захар ванилия сладкарска сметана какао бяло брашно прясно мляко бакпулвер сода бял шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче