Необходими продукти:
За блатовете:
- 2 яйца, стайна температура
- 2 ч.ч. брашно
- 2 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. олио
- 2 с.л. какао
- 5 г. бакпулвер
- 2 бр. ванилия
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. оцет
- 1 ч.ч. прясно мляко
- червена боя
- щипка сол
- 1/2 ч.ч. прясно кафе
За крема:
- 250 г. крема сирене
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 100 г. бял шоколад
- 200 мл течна сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
- В купа се смнесват сухите съставки, без содата. Разбъркват се добре.
- В друга купа се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се олиото, млякото и кафето.
- Содата се гаси в оцета и се прибавя към сместа. На няколко пъти сухата смес се прибавя към мократа. Разбива се до пълно хомогенизиране на съставките и получаване на ярко червена смес.
- Сместа се разпределя в 3 тавички с диаметър 20см, застлани с хартия за печене.
- Пече се в предварително загрята на 170'С фурна за 30 минути.
- Сладкарската сметана се разбива с пудрата захар на пухкав крем. Прибавят се кремът сиренето и след това разтопеният бял шоколад.
- Полученият крем се разпределя между охладените блатове и се измазва цялата торта.
- Украсява се по желание. В случая тортата е облечена с фондан.
ИЗБРАНО