Торта ”Мариелка”

Категория: / Десерти / Парти
Време за приготвяне:
120 минути
Аватарот: Станислава Белоевана 26.06.2015г.

Продукти

за крема:
700 гр цедено кисело мляко
500 гр маскарпоне
300 мл пюре от арония (касис, боровинки)
5 с.л. акациев мед
1 цвят акация (1с.л. сушен акациев цвят)
2 пак. желатин

за блата:
250 гр сурови бадеми, накиснати за няколко часа във вода
15 бр натурални фурми
1 стрък босилек
100 гр сладко от боровинки
2 с.л. кокосово масло

плодове касис за украса


Начин на приготвяне

Изплакваме накиснатите бадеми, блендираме ги с фурмите, босилека и кокосовото масло. Изсипваме и оформяме блат в тортена форма, отгоре разпределяме сладкото от боровинки, поставяме във фризера за 30 минути да стегне.

Разтваряме желатина в 100 мл запарка от акация, разбиваме го с млякото, маскарпонето, плодовото пюре и меда (оставих 200 гр бяла смес за украса със сърчица).

Изсипваме върху блата, заглаждаме и връщаме във фризера за още половин час. Украсата отгоре е от бялата смес, плодова смес, замразена във форма за бонбони, и плодчета касис.

Коментари