Тестена розетка с кренвирши и яйце

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
60 минути
от: иван пейчевна 30.01.2014г.

Продукти


Тесто:

500 гр. брашно,
220 мл. прясно мляко,
2 яйца,
1/2 пакетче прясна мая,
1 ч.л. сол,
1 ч.л. захар,
1 с.л олио

Пълнеж:

3 бр. кренвирши,
1 бр. твърдо сварено яйце,
100-150 гр. кашкавал

Олио за намазване,
комбинирана подправка за пица за поръсване


Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 3 с.л. хладко прясно мляко, прибавяме захарта и 1 с.л. брашно и оставяме на топла да шупне. От посочените продукти замесваме тесто. Оставяме да втаса 40 мин. След това разделяме тестото на три равни части и още 70 гр. /фактически на четири части 3 равни и една по малка/. Всеки кренвирш обвиваме с една част от тестото. Обеленото яйце с малкото. Обвитите с тесто кренвирши разделяме на 8 части /кръгчета/. Редим като розетка в застлана с хартия за печене тава. Яйцето разделяме на три части и всяка слагаме в средата на розетката. Намазваме с олио /може и разтопено краве масло/, поръсваме с настърган кашкавал и подправка. Печем в предварително загрята фурна 18-20 мин. на 180 градуса.

Коментари