Десерт ”Моцарт” - мляко с желирано нес кафе

Категория: / Напитки
Време за приготвяне:
20 минути
Аватарот: Гергана Ламбревана 01.08.2012г.

Продукти

1 ч.л нес кафе,
1 ч.л захар,
100 мл хладка вода,
50 мл. прясно мляко,
1 ч.л желатин,
щипка ванилия

Начин на приготвяне

В цинкова купичка слагаме желатина и доливаме водата. Разбъркваме, докато набъбне. Добавяме нес кафето и захарта. Разбъркваме и слагаме на котлона. Загряваме течността на бавен огън, но не трябва да завира. Бъркаме, докато желатинът се разтвори. Изсипваме в подходяща чиния или формички и щом изстине слагаме в хладилника, за да се желира. Нарязваме желето на малки парчета. Наливаме млякото в чашка със столче, прибавяме ванилията. Добавяме нарязаните желирани нескафе парчета. Консумира се студено.

Коментари