Необходими продукти:
- 4 картофа
- 300 г зеле
- 1 червена чушка
- 1 морков
- 1 глава кромид лук
- 1 домат
- Сол и черен пипер
- 1/2 връзка копър
- Сушен босилек
- 2 с.л. олио
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Начин на приготвяне:
- Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Запържват се в тенджера заедно със зелето, нарязано на лентички, докато то не омекне.
- Чушката се нарязва на дребно, а лукът и морковите - на шайби. Половината от тези зеленчуци се слагат при останалите продукти в тенджерата и всичко се задушава за 15 мин.
- След това идва ред на втората половина от лука, морковите и чушката. Те се задушават само за 5 мин.
- Прибавя се доматът, нарязан на кубчета, ястието се овкусява със сол, черен пипер и босилек. Всичко се разбърква и рагуто се задушава още няколко минути. Поръсва се с копъра.
ИЗБРАНО