Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зеленчуково рагу с чушки, домати и картофи

Незабравим вкус на една лека и питателна гозба

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
45’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 картофа
  • 300 г зеле
  • 1 червена чушка
  • 1 морков
  • 1 глава кромид лук
  • 1 домат
  • Сол и черен пипер
  • 1/2 връзка копър
  • Сушен босилек
  • 2 с.л. олио

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Запържват се в тенджера заедно със зелето, нарязано на лентички, докато то не омекне.
  2. Чушката се нарязва на дребно, а лукът и морковите - на шайби. Половината от тези зеленчуци се слагат при останалите продукти в тенджерата и всичко се задушава за 15 мин.
  3. След това идва ред на втората половина от лука, морковите и чушката. Те се задушават само за 5 мин.
  4. Прибавя се доматът, нарязан на кубчета, ястието се овкусява със сол, черен пипер и босилек. Всичко се разбърква и рагуто се задушава още няколко минути. Поръсва се с копъра.

 

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер олио домати зеле моркови копър картофи червени чушки босилек кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче