Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 моркова, нарязани на кубчета
- 1 червена чушка, нарязана на кубчета
- 2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 200 г броколи, на розички
- 200 г карфиол, на розички
- 1 домат, настърган или от консерва
- 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 с.л. олио или зехтин
- 1 ч.л. червен пипер
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен магданоз, за гарниране
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера загрейте олиото на среден огън. Добавете лука и морковите и ги задушете до омекване, около 5 минути.
- Добавете червената чушка и продължете да задушавате още 2-3 минути.
- Прибавете картофите, броколите и карфиола към тенджерата. Разбъркайте добре.
- Добавете настъргания домат и налейте около 1.5 литра вода или зеленчуков бульон. Оставете супата да заври, след което намалете огъня и я оставете да къкри около 20-25 минути, докато зеленчуците омекнат.
- Добавете червения пипер и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер на око.
- Накрая добавете нарязания чесън и оставете супата да къкри още 5 минути.
- Сервирайте гозбата гореща, поръсена с пресен магданоз.