Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зеленчукова супа с броколи и карфиол

Отлична за зимните дни

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 моркова, нарязани на кубчета
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета
  • 2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • 200 г броколи, на розички
  • 200 г карфиол, на розички
  • 1 домат, настърган или от консерва
  • 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 2 с.л. олио или зехтин
  • 1 ч.л. червен пипер
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен магданоз, за гарниране

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. В голяма тенджера загрейте олиото на среден огън. Добавете лука и морковите и ги задушете до омекване, около 5 минути.
  2. Добавете червената чушка и продължете да задушавате още 2-3 минути.
  3. Прибавете картофите, броколите и карфиола към тенджерата. Разбъркайте добре.
  4. Добавете настъргания домат и налейте около 1.5 литра вода или зеленчуков бульон. Оставете супата да заври, след което намалете огъня и я оставете да къкри около 20-25 минути, докато зеленчуците омекнат.
  5. Добавете червения пипер и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер на око.
  6. Накрая добавете нарязания чесън и оставете супата да къкри още 5 минути.
  7. Сервирайте гозбата гореща, поръсена с пресен магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер домати моркови пресен магданоз картофи червени чушки карфиол броколи кромид лук