Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зелен фасул с чесън и домати по испански

Пригответе си традиционната лека яхнийка, но с малко южен полъх

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Тази рецепта комбинира нашата класическа лека лятна яхнийка, но шушулките боб се приготвят по испански метод, като след варене се бланшират в ледена вода, а после се запържват в зехтин. Необходими са ви съвсем малко продкути, а приготвянето е бързо и лесно.

Необходими продукти:

  • 500 г зелен фасул
  • Магданоз
  • 1 голям домат, нарязан на кубчета
  • Зехтин
  • Сол
  • Черен пипер
  • 5 скилидки чесън, наситнени
  • Дълбока купа с вода и кубчета лед

Начин на приготвяне:

  1. Сложете боба в тенджера с литър, литър и половина студена вода и го пуснете на силен огън. Когато водата заври, намалете котлона до средна степен и оставете така за 3 минути.
  2. Прехвърлете фасула в купата с ледената баня за около минута, а после го отцедете и оставете върху кухненска хартия да изсъхне добре.
  3. През това време загрейте добре тиган с незалепващо покритие и поръсете с около 2 с.л. зехтин.
  4. Запържете боба за няколко минути и добавете 5-те скилидки чесън, скълцани на ситно. Разбъркайте добре и пържете за още 2-3 минути.
  5. Добавете и кубчетата от домати, както и нарязания на ситно пресен магданоз.
  6. Разбъркайте и посолете. Добавете прясно смлян черен пипиер и захлупете с капак. Изключете котлона и оставете ястието да се задуши за 5 минути.
  7. Сервирайте всяка порция с украса от стръкче пресен магданоз.

Снимка: iStock by Getty Images

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер домати магданоз зелен фасул

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче