Необходими продукти:
- 1 кг телешко, нарязано на едри парчета
- 2 глави лук, нарязани
- 800 г нарязани домати от консерва
- 2 ч.л. сладък червен пипер, смлян кимион и лют червен пипер на прах
- 2 супени лъжици червен или бял винен оцет
- 2 супени лъжици пудра захар
- 400 г консерва черен или червен боб, изплакнат и отцеден
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 160 градуса.
- Смесете телешкото месо, лука, доматите, подправките, оцета и захарта в гювеч. Покрийте и печете 2½ часа.
- Сложете боба и печете още 30 минути (със свален капак, ако гювечът е по-воден, или с капак, ако е с по-гъста консистенция), докато телешкото омекне.
- Може да замразите яхнията, след като я разделите на 6-8 порции. Когато искате да я хапнете, размразете в микровълновата или за една нощ в хладилник, след което стоплете на котлона.