Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Засищаща телешка яхния с боб

Сгряваща тялото

10’ Подготовка
180’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко, нарязано на едри парчета
  • 2 глави лук, нарязани
  • 800 г нарязани домати от консерва
  • 2 ч.л. сладък червен пипер, смлян кимион и лют червен пипер на прах
  • 2 супени лъжици червен или бял винен оцет
  • 2 супени лъжици пудра захар
  • 400 г консерва черен или червен боб, изплакнат и отцеден

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 160 градуса.
  2. Смесете телешкото месо, лука, доматите, подправките, оцета и захарта в гювеч. Покрийте и печете 2½ часа.
  3. Сложете боба и печете още 30 минути (със свален капак, ако гювечът е по-воден, или с капак, ако е с по-гъста консистенция), докато телешкото омекне.
  4. Може да замразите яхнията, след като я разделите на 6-8 порции. Когато искате да я хапнете, размразете в микровълновата или за една нощ в хладилник, след което стоплете на котлона.

Дайте оценка:

Тагове: червен пипер лук домати телешко винен оцет пудра захар червен боб кимион лют пипер