Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запечени смокини със синьо сирене

Елегантно предястие за специални поводи

5’ Подготовка
5’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 12 смокини
  • Около 100 г синьо сирене
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Слънчогледово олио

Начин на приготвяне:

  1. Направете четири вертикални разреза по дължината на всяка смокиня, като внимавате да не стигате до другия ѝ край. Така ще се получи малък отвор, който ще послужи за пълнене.
  2. Напълнете смокините с по около половин ч.л. от синьото сирене.
  3. Забодете процепите с клечка за зъби, за да не излезе сиренето при готвенето на плодовете.
  4. Загрейте голям тиган на средна степен. Намажете внимателно с четка смокините с олиото и ги сложете в нагорещения съд. Гответе ги, докато придобият светлокафяв цвят.

Поднесете смокините с сухо бяло вино или шампанско.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер олио смокини синьо сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче