Необходими продукти:
- 12 смокини
- Около 100 г синьо сирене
- Сол и черен пипер на вкус
- Слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
- Направете четири вертикални разреза по дължината на всяка смокиня, като внимавате да не стигате до другия ѝ край. Така ще се получи малък отвор, който ще послужи за пълнене.
- Напълнете смокините с по около половин ч.л. от синьото сирене.
- Забодете процепите с клечка за зъби, за да не излезе сиренето при готвенето на плодовете.
- Загрейте голям тиган на средна степен. Намажете внимателно с четка смокините с олиото и ги сложете в нагорещения съд. Гответе ги, докато придобият светлокафяв цвят.
Поднесете смокините с сухо бяло вино или шампанско.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО