1 заек 1,8-2 кг, почистен, с глава
5-6 глави стар лук(кромид)
1 глава чесън
1-2 моркова
1 стрък целина
щепа стафиди(по желание)
3 картофа
черен пипер, червен пипер
1 с.л.сол
1 с.л. суха мащерка
щипка канела
1 консерва домати на кубчета (330 г)
1 ч.ч. бяло вино
лукът се нарязва на едро, на шайби, поставя се на дъното на съда
морковите се режат на кръгчета, скилидките чесън са цели, целината на едро
картофите са на едри кръгове
най-отгоре се поставят парчетата месо
поръсва се с всички подправки
налива се виното, доматите са най-отгоре
съда се затваря и се слага в студена фурна на 220 С за 30 минути, намалява се до 160 С и се пече още 1 ч. и 30 мин.
маха се капака и се запича отворено за около 15 минути
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.