В тенджера запържваме пържолите в силно сгорещената мазнина. Изваждаме ги, слагаме в тенджерата нарязаното на ивички зеле, добавяме още мазнина, ако е необходимо и задушаваме на умерен огън до омекваме на зелето. Който обича лук, може да добави една накълцана на дребно глава и да задуши заедно със зелето. Връщаме обратно пържолите, поръсваме със смлян чер пипер и щипка червен пипер и добавяме парчетата сурова наденица. Наливаме по 1 к.ч. зелев сок и топла вода. Задушаваме под похлупак на умерен огън докато месото омекне и наденицата побелее. При поднасянето във всяка чиния върху зелето слагаме по една пържола и една наденица. Червеното вино е задължителен атрибут при консумирането на ястието.
Добави своя рецепта >>
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО