Необходими продукти:
- 400 г макарони
- Зехтин
- 3 стръка пресен лук
- 3-4 средни тиквички
- Сол и черен пипер
- 3 скилидки чесън
- 1/3 ч.ч. бяло вино
- 300 г чери домати
- 1 кубче разтворим бульон
- Краве масло
- Пресен босилек, наситнен
- 40 г маслини, обезкостени
- Натрошено краве сирене
Начин на приготвяне:
- Сварете макароните в подсолена вода за времето, посочено на опаковката и ги отцедете от водата.
- Загрейте един тиган на силен огън с 2 с.л. зехтин на дъното.
- Настинете пресния лук, а тиквичките нарежете на тънки лентички и запържете тези зеленчуци в мазнината за 1-2 мин.
- Добавете нарязания на тънко чесън, както и чери доматите, срязани на две половини. Поръсете със сол и черен пипер на око.
- Добавете виното, малко гореща вода и кубчето бульон.
- Оставете соса да къкри за 4-5 мин.
- Прибавете 2 с.л. краве масло и изсипете макароните в тигана. Разбъркайте и сложете маслините, нарязани на колелца.
- Овкусете ястието с наситнения пресен босилек.
- Поръсете всяка порция с натрошено краве сирене, черен пипер и малко зехтин.