500 гр. свински шол,
300 гр. гъби,
250 мл. червено вино,
2 големи глави кромид лук,
1 морков,
1 червена чушка,
1/2 ч.ч. олио,
сол, чубрица, чер пипер на вкус
Свинският шол се нарязва на малки кубчета, лукът, морковът и чушката на едри полумесеци, гъбите на две. В дълбок тиган се сгорещява олиото. Слага се месото, налива се 1/2 ч.ч. вода и се добавя малко сол. Така се задушава с капак около 10 минути. Добавят се червеното вино, всички зеленчуци, чубрицата и черният пипер. Покрива се отново с капак и се задушава до готовност - около 10-15 минути.
По желание поръсете със щипка чубрица и сервирайте с чаша червено вино!!!
ИЗБРАНО