Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Винен кебап по ловджийскии

От Десислава Игнатова Десислава Игнатова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

500 гр. свински шол,
300 гр. гъби,
250 мл. червено вино,
2 големи глави кромид лук,
1 морков,
1 червена чушка,
1/2 ч.ч. олио,
сол, чубрица, чер пипер на вкус

Свинският шол се нарязва на малки кубчета, лукът, морковът и чушката на едри полумесеци, гъбите на две. В дълбок тиган се сгорещява олиото. Слага се месото, налива се 1/2 ч.ч. вода и се добавя малко сол. Така се задушава с капак около 10 минути. Добавят се червеното вино, всички зеленчуци, чубрицата и черният пипер. Покрива се отново с капак и се задушава до готовност - около 10-15 минути.

По желание поръсете със щипка чубрица и сервирайте с чаша червено вино!!!

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер чубрица червено вино лук моркови свинско червени чушки гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче