Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вегетариански пролетни рулца

Хрупкави и много вкусни

35’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 малък пакет тънки оризови нудли
  • 1 глава китайско зеле, настъргано на ситно (около 400 г)
  • 2 моркова, обелени и нарязани на пръчици
  • 150 г бобови кълнове
  • 3 стръка пресен лук, нарязани на ситно, като отделите бялата от зелената част
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. соев сос
  • Няколко стръка кориандър, нарязан на ситно
  • 16-18 бр. оризови кори
  • Олио за пържене

За соса:

  • 2 с.л. соев сос
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  1. Накиснете оризовите нудли в студена вода, докато омекнат, след което ги отцедете.
  2. Междувременно смесете зелето, морковите, кълновете и бялата част от стръковете лук в купа.
  3. Загрейте сусамовото олио в голям тиган и сипете зеленчуците. Гответе на силен огън за 1-2 мин., докато зелето леко омекне. Добавете соевия сос и разбъркайте за няколко минути.
  4. Прибавете нудлите, кориандъра и зелената част на лука, след което отново разбъркайте, за да се смеси всичко равномерно. Когато е готово, прехвърлете в чиния, за да се охлади.
  5. Вземете едно оризово листо и го поставете на дъска за рязане. Навлажнете го с малко вода, за да стане еластично. В средата му сложете препълнена лъжица от зеленчуковата плънка с нудлите и я разпределете по хоризонталната част на листото във формата на наденица.
  6. Завийте на стегнато рулце, като първо прехлупите лявата и дясната страна върху плънката, за да предотвратите излизането ѝ.
  7. Загрейте олио в дълбок тиган, като трябва да имате предвид, че количеството му трябва да е толкова, че да покрие рулцата.
  8. Изпържете ги до златисто на порции, а готовите прехвърлете в тава, която да приберете в слабо загрята фурна, за да ги поддържа топли.
  9. Комбинирайте в купичка всички съставки за соса и го поднесете заедно с пролетните рулца.

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър зеле моркови Китайско соев сос зелен лук кълнове сусамово олио

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче