Необходими продукти:
- 1 малък пакет тънки оризови нудли
- 1 глава китайско зеле, настъргано на ситно (около 400 г)
- 2 моркова, обелени и нарязани на пръчици
- 150 г бобови кълнове
- 3 стръка пресен лук, нарязани на ситно, като отделите бялата от зелената част
- 1 с.л. сусамово олио
- 2 с.л. соев сос
- Няколко стръка кориандър, нарязан на ситно
- 16-18 бр. оризови кори
- Олио за пържене
За соса:
- 2 с.л. соев сос
- 1 скилидка чесън, смачкана
- 2 с.л. оризов оцет
- 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Накиснете оризовите нудли в студена вода, докато омекнат, след което ги отцедете.
- Междувременно смесете зелето, морковите, кълновете и бялата част от стръковете лук в купа.
- Загрейте сусамовото олио в голям тиган и сипете зеленчуците. Гответе на силен огън за 1-2 мин., докато зелето леко омекне. Добавете соевия сос и разбъркайте за няколко минути.
- Прибавете нудлите, кориандъра и зелената част на лука, след което отново разбъркайте, за да се смеси всичко равномерно. Когато е готово, прехвърлете в чиния, за да се охлади.
- Вземете едно оризово листо и го поставете на дъска за рязане. Навлажнете го с малко вода, за да стане еластично. В средата му сложете препълнена лъжица от зеленчуковата плънка с нудлите и я разпределете по хоризонталната част на листото във формата на наденица.
- Завийте на стегнато рулце, като първо прехлупите лявата и дясната страна върху плънката, за да предотвратите излизането ѝ.
- Загрейте олио в дълбок тиган, като трябва да имате предвид, че количеството му трябва да е толкова, че да покрие рулцата.
- Изпържете ги до златисто на порции, а готовите прехвърлете в тава, която да приберете в слабо загрята фурна, за да ги поддържа топли.
- Комбинирайте в купичка всички съставки за соса и го поднесете заедно с пролетните рулца.
ИЗБРАНО