Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ванилов конфитюр от тиква

Лесна рецепта за любителите зимнината

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
20’ Време за готвене
6 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1.2 кг тиква
  • 200 мл портокалов сок
  • 800 г кафява захар
  • 100 г вода
  • 2 с.л. ванилова есенция
  • Настърганата кора от 1 лимон
  • Сокът от 1 лимон
  • Настърганата кора от 1 портокал

Купете канистери и буркани

Никоя кухня не може без съдове за съхранение на разядки, домашно сладко, подправки и мариновани зеленчуци. Разгледайте нашата богата колекция от удобни и красиви канистери и буркани.

Начин на приготвяне:

  1. Срежете тиквата през средата и всяка половина нарежете на 8 равни парчета.
  2. Отстранете семките и сърцевината.
  3. Настържете тиквата на ренде, за да стане на тънки ивички.
  4. Изсипете ги в една купа и ги смесете със захарта, лимоновия и портокаловия сок, водата, ваниловата есенция, настърганите кори от лимон и портокал.
  5. Опаковайте купата със стреч фолио и я оставете в хладилника за една нощ.
  6. На следващия ден загрейте тиган на умерен котлон и изсипете сместа. Оставете я леко да започне да къкри и след 5 минути я върнете обратно в купата. Покрийте съда със стреч фолио и го оставете в хладилника за още една нощ.
  7. На следващия ден повторете процедурата с тигана и бъркайте, докато течността на конфитюра започне да се сгъстява.
  8. Прехвърлете в буркани и ги затворете плътно с капачките.

 

Дайте оценка:

Тагове: портокал тиква лимон ванилия кафява захар лимонов сок вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче