Необходими продукти:
- 4 филики хляб, разрязани на две
- Зехтин, на вкус
- Риган
- 4 скилидки чесън, пресовани
- Черен пипер и сол на вкус
- Резни домати, за гарнитура
- Резени краве сирене, за гарнитура
Начин на приготвяне:
- На силен огън се загрява сух тиган (без мазнина).
- Филийките се нарязват през средата, всяка на две половини. Слагат се в горещия тиган, котлона се намаля до умерено, и като хванат лека, но твърда коричка отдолу, се обръщат и процедурата се повтаря.
- Поръсват се равномерно с капки зехтин, сухия риган, пресования чесън, черен пипер и малко сол. Тиганът се поразтърсва, за да се разпределят равномерно подправките.
- После филийките пак се обръщат за няколко секунди и се слагат в плато или широка, плоска чиния.
- Върху всяка може да се сложи гарнитура от резен домат и натрошено краве сирене