Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Циганска баница от Бяло море

Направете си тази позабравена класика по един по-вкусен и съвременен начин

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
1’ Подготовка
15’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 филики хляб, разрязани на две
  • Зехтин, на вкус
  • Риган
  • 4 скилидки чесън, пресовани
  • Черен пипер и сол на вкус
  • Резни домати, за гарнитура
  • Резени краве сирене, за гарнитура

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  • На силен огън се загрява сух тиган (без мазнина).
  • Филийките се нарязват през средата, всяка на две половини. Слагат се в горещия тиган, котлона се намаля до умерено, и като хванат лека, но твърда коричка отдолу, се обръщат и процедурата се повтаря.
  • Поръсват се равномерно с капки зехтин, сухия риган, пресования чесън, черен пипер и малко сол. Тиганът се поразтърсва, за да се разпределят равномерно подправките.
  • После филийките пак се обръщат за няколко секунди и се слагат в плато или широка, плоска чиния.
  • Върху всяка може да се сложи гарнитура от резен домат и натрошено краве сирене

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер домати риган хляб краве сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче