Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Трахана с бекон и доматен сос

Невероятна вкусотия, с която ще зарадвате малки и големи

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
40’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 5 с.л. трахана
  • 1 ч.ч. червено вино
  • Зехтин
  • Червен пипер
  • 1 консерва домати, настъргани
  • 200 г бекон, цяло парче
  • Пресен магданоз
  • Сол и черен пипер
  • 1 глава червен лук, на едро
  • 3 скилидки чесън, на ситно

Начин на приготвяне:

  1. Загрява се дълбока тенджера с 3 с.л. зехтин на дъното. В нея се запържва траханата и след 2 мин. се добавят червеният пипер, както и доматите от консерва. Продуктите се разбъркват и когато траханата стане на бучки, се излива половин литър гореща вода.
  2. Изчаква се всичко да заври, огънят се намаля и ястието се оставя за половин час на котлона.
  3. Загрява се един тиган на средна температура и в 3 с.л. зехтин се запържват лукът и чесънът.
  4. Добавя се беконът, нарязан на дебели кубчета, поръсва се с малко сол и черен пипер.
  5. Излива се червеното вино и се изчаква то да се поизпари. Излива се при траханата и всичко се разбърква.
  6. Гозбата се поръсва с наситнения магданоз и се сервира в купички, докато е още гореща.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер червено вино червен лук домати бекон кромид лук