Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Топла салата с тиква и цвекло

Порция свежест за есенния сезон

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
20’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава цвекло, сварена
  • 2 резена тиква
  • Рукола
  • Краве сирене
  • Зехтин
  • Лимонов сок
  • 1/2 ч.л. кимион
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зърна от нар

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Свареното цвекло се нарязва на кубчета и се прехвърля в купата, в която ще се сервира салатата.
  2. Резените от тиква се посоляват и се изпичат за 20 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна. Кората се отстранява и тиквата се нарязва на кубчета. Изсипва се при цвеклото.
  3. В купа се прави смес от 3 с.л. зехтин, сокът от 1/4 лимон, малко кимион, сол и чешрен пипер.
  4. В салатата се поставят листата руклола и натрошено краве сирене.
  5. Всичко се залива с дресинга от купата.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер рукола печене салата купа тава тиква краве сирене цвекло кимион келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче