Необходими продукти:
- около 600-700 г агнешко месо
- 60 мл олио
- 1 кафена лъжица червен пипер
- 2 супени лъжици с връх брашно
- сол на вкус
- джоджен и девесил (Може да бъдат пресни, а като количеството - по ваш вкус)
Начин на приготвяне:
- В подходяща купа смесвате брашното, червения пипер, сол на вкус, олиото и 40-50 мл студена вода.
- Разбърквате до получаване на еднородна смес. Нарязвате месото на средно големи парчета и всяко парче топите в готовата смес.
- Взимате подходяща тава, посипвате дъното с джоджен и девесил и подреждате мръвките отгоре, ако вие останало от сместа я изсипвате в тавата.
- Залейте с два пръста от дъното на тавата с топла вода месото, завийте с алуминиево фолио и печете на 180-200 градуса във фурната за около 1 час и 30 минути.
- Махнете фолиото и оставете да се запече, докато хване месото коричка.
ИЗБРАНО