Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Телешки мариновани шишчета по азиатски

Изкусителен обяд за малки и големи

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 450 г телешко филе
  • 6 стръка зелен лук
  • 1 глава лук
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 3 с.л. червено вино
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 ч.л. сусамово олио
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. джинджифил на прах

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Месото се реже на дребни кубчета.
  2. В купа се смесват захарта, соевият сос, сусамовото олио, пресованият чесън, наситненият лук и джинджифилът. Всичко се разбърква.
  3. 1/3 от маринатата се отделя в една чашка настрана. В останалата се сипват парчетата месо, съдът се покрива и се оставя телешкото да се маринова за 2 часа в хладилника.
  4. Грилът или скарата се загряват силно и месото се нанизва на дървени клечки за шишчета, като между всяко парче се реди кромид лук.
  5. Шичетата се слагат да се пекат, като периодично се намазват с останалата марината.

 

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: чесън червено вино телешко печене кафява захар джинджифил на прах соев сос зелен лук кромид лук сусамово олио гриловане

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче