Необходими продукти:
- 450 г телешко филе
- 6 стръка зелен лук
- 1 глава лук
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 3 с.л. червено вино
- 3 с.л. соев сос
- 2 ч.л. сусамово олио
- 2 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. джинджифил на прах
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Начин на приготвяне:
- Месото се реже на дребни кубчета.
- В купа се смесват захарта, соевият сос, сусамовото олио, пресованият чесън, наситненият лук и джинджифилът. Всичко се разбърква.
- 1/3 от маринатата се отделя в една чашка настрана. В останалата се сипват парчетата месо, съдът се покрива и се оставя телешкото да се маринова за 2 часа в хладилника.
- Грилът или скарата се загряват силно и месото се нанизва на дървени клечки за шишчета, като между всяко парче се реди кромид лук.
- Шичетата се слагат да се пекат, като периодично се намазват с останалата марината.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО