за правоъгълна тавичка 20/30 см или 24-26 см кръгла
6-8 порции
275 г бутер тесто(аз ползвам на Била или Лидъл, по-тънка е кората)
200 г суров спанак
1 глава стар лук
3 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
2 яйца
200 г извара
100 г козе сирене(може да се замени)
1-2 печени червени чушки
черен пипер
червен пипер
сух джоджен
украса
4-6 броя чери домати
50 г кашакавал
лукът и чесънът се режат на ситно и се задушават в мазнината
прибавя се анрязаният спанак и се готви 2-3 минути, до омекване, отдръпава с еи се оставя да изстине
в купа се разбивата яйцата
смесват се с изварата и натрошеното сирене
прибавят се подправките и ИЗСТИНАЛИЯ спанак
тавичката се маже с масло и в нея се разстила тестото, отстрани се оставя повече за да се прихлупи след това
плънката се изсипва и се заравнява
оформя се с тестото като рамка(борд)
борда се намазва с малко яйце или прясно мляко, поспва се със сусам
пече се в предварително загряна на 200 С фурна за около 45 минути, до златисто
5 минути преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал и се запича отново
за правоъгълна тавичка 20/30 см или 24-26 см кръгла
6-8 порции
275 г бутер тесто(аз ползвам на Била или Лидъл, по-тънка е кората)
200 г суров спанак
1 глава стар лук
3 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
2 яйца
200 г извара
100 г козе сирене(може да се замени)
1-2 печени червени чушки
черен пипер
червен пипер
сух джоджен
украса
4-6 броя чери домати
50 г кашакавал
лукът и чесънът се режат на ситно и се задушават в мазнината
прибавя се анрязаният спанак и се готви 2-3 минути, до омекване, отдръпава с еи се оставя да изстине
в купа се разбивата яйцата
смесват се с изварата и натрошеното сирене
прибавят се подправките и ИЗСТИНАЛИЯ спанак
тавичката се маже с масло и в нея се разстила тестото, отстрани се оставя повече за да се прихлупи след това
плънката се изсипва и се заравнява
оформя се с тестото като рамка(борд)
борда се намазва с малко яйце или прясно мляко, поспва се със сусам
пече се в предварително загряна на 200 С фурна за около 45 минути, до златисто
5 минути преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал и се запича отново
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност