Продукти: 1 пълна ч.ч. смес бяло и ръжено брашно, 100 гр меко масло, 40 гр фино смлени орехи, 1/3 ч.ч. захар, 1 яйце, 1 купичка печена тиква, ½ ч.ч. захар, 100 мл прясно мляко, 2 яйца, 50 гр счукани или смлени орехи, 1 ч.л. канела
Приготвяне:
В купа се смесват брашното, брашното от орехи и захарта. Прибавя се маслото и се претрива с пръсти, за да стане сместа на трохи. След това се пуска яйцето и се втъкава с месене и мачкане, докато се получи гладко тесто. Завива се във фолио и се слага за 30 мин в хладилника.
Изпечената тиква се отделя от кората и се намачква добре. Добавят се захарта, яйцата, канелата, орехите и млякото. Разбива се добре с телена лъжица.
Кръгла форма за торта с диаметър около 24-25 см се намаслява. Тестото се разточва на кръг по-голям с около 3 см от диаметъра на тавата. Премества се в формата и се разстила добре на дъното и стените й. В средата се изсипва тиквената смес.
Пече се в предварително загрята на 200*С фурна около 30 мин. До златисто. Поднася се топла или на стайна температура.
Продукти: 1 пълна ч.ч. смес бяло и ръжено брашно, 100 гр меко масло, 40 гр фино смлени орехи, 1/3 ч.ч. захар, 1 яйце, 1 купичка печена тиква, ½ ч.ч. захар, 100 мл прясно мляко, 2 яйца, 50 гр счукани или смлени орехи, 1 ч.л. канела
Приготвяне:
В купа се смесват брашното, брашното от орехи и захарта. Прибавя се маслото и се претрива с пръсти, за да стане сместа на трохи. След това се пуска яйцето и се втъкава с месене и мачкане, докато се получи гладко тесто. Завива се във фолио и се слага за 30 мин в хладилника.
Изпечената тиква се отделя от кората и се намачква добре. Добавят се захарта, яйцата, канелата, орехите и млякото. Разбива се добре с телена лъжица.
Кръгла форма за торта с диаметър около 24-25 см се намаслява. Тестото се разточва на кръг по-голям с около 3 см от диаметъра на тавата. Премества се в формата и се разстила добре на дъното и стените й. В средата се изсипва тиквената смес.
Пече се в предварително загрята на 200*С фурна около 30 мин. До златисто. Поднася се топла или на стайна температура.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност