Необходими продукти:
- 1 ч.л. домашно копърово олио
- 1 краставица, обелена, нарязана на ситни кубчета
- 2-3 стръкчета пресен копър, наситнени
- 1 кофичка кисело мляко, 5% масленост
- Студена вода
- 1/2 с.л. олио
- Сол на вкус
- 1 скилидка чесън, пресована
Начин на приготвяне:
- В тенджера се смесват наситнената краставица, киселото мляко, солта, пресованата скилидка чесън, копъровото масло и олиото.
- С вече празната кофичка от кисело мляко се отмерва два пъти неговото количество студена вода и продуктите се заливат с нея.
- Тараторът се разбърква с телена бъркалка или друг прибор, опитва се за сол, а накрая се добавя и наситнения пресен копър за украса.