Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Таратор с домашно копърово олио

Сервирайте за гарнитура към по-мазни месни ястия

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
3’ Време за готвене
5 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. домашно копърово олио
  • 1 краставица, обелена, нарязана на ситни кубчета
  • 2-3 стръкчета пресен копър, наситнени
  • 1 кофичка кисело мляко, 5% масленост
  • Студена вода
  • 1/2 с.л. олио
  • Сол на вкус
  • 1 скилидка чесън, пресована

 

Начин на приготвяне:

  1. В тенджера се смесват наситнената краставица, киселото мляко, солта, пресованата скилидка чесън, копъровото масло и олиото.
  2. С вече празната кофичка от кисело мляко се отмерва два пъти неговото количество студена вода и продуктите се заливат с нея.
  3. Тараторът се разбърква с телена бъркалка или друг прибор, опитва се за сол, а накрая се добавя и наситнения пресен копър за украса.

Снимка: Юлиян Илиев

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън сол олио краставици копър кисело мляко вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче