Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домашно копърово олио

Консервирайте си това кулинарно злато и го ползвайте дълго

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
5’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Олиото от копър не бива да се бърка с фабрично произведеното копърово масло, но въпреки това е отлична подправка за различни видове салати, таратор и рибни ястия.

Необходими продукти:

  • 150 мл зехтин
  • 1/2 връзка пресен копър, наситнен

Начин на приготвяне:

  1. Наситнете пресния копър и го поставете в бурканче.

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. На тиган съвсем слабо нагорещете зехтина.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. Залейте копъра с топлата мазнина и затворете бурканчето с капачка.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. След 4-5 дни готовият продукт може да се ползва, като по желание първо се минава през цедка, в случай, че не искате в него да останат стръкчетата копър.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин пресен копър

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче