за 2 порции
300-400 г свински котлет
черен пипер
2 с.л.олио
1 портокал
1/2 лимон
2-3 скилидки чесън
1 с.л. соев сос
1 с.л. мед
1 ч.л. горчица
щипка мащерка или риган
чили или люта чушка
месото се нарязва на филийки с дебелина около 1 см и леко се начуква
поръсва се с черен пипер
олиото се загрява и котлетите се запържват от двете страни до златисто(покафеняване), от всяка страна по 3 минути
изваждат се и тигана се почиства с хартиена кърпа
скилидките чесън се намачкват и се смесват с изцедения портокалов и лимонов сок, соевия сос, меда, горчицата и подправката
в тази смес се долива вода до 150 мл, разбърква се и се изсипва в горещия тиган
прибавят се портокаловите кори
щом заври се намалява огъня и котлетите се връщат в тигана
покрива се с капак и се оставя да ври 7-8 минути
следи се за сгъстяването на соса и котлетите се обръщат
сервира се с резенчета портокал, залети с горещия прецеден сос
за 2 порции
300-400 г свински котлет
черен пипер
2 с.л.олио
1 портокал
1/2 лимон
2-3 скилидки чесън
1 с.л. соев сос
1 с.л. мед
1 ч.л. горчица
щипка мащерка или риган
чили или люта чушка
месото се нарязва на филийки с дебелина около 1 см и леко се начуква
поръсва се с черен пипер
олиото се загрява и котлетите се запържват от двете страни до златисто(покафеняване), от всяка страна по 3 минути
изваждат се и тигана се почиства с хартиена кърпа
скилидките чесън се намачкват и се смесват с изцедения портокалов и лимонов сок, соевия сос, меда, горчицата и подправката
в тази смес се долива вода до 150 мл, разбърква се и се изсипва в горещия тиган
прибавят се портокаловите кори
щом заври се намалява огъня и котлетите се връщат в тигана
покрива се с капак и се оставя да ври 7-8 минути
следи се за сгъстяването на соса и котлетите се обръщат
сервира се с резенчета портокал, залети с горещия прецеден сос
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност