Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Супа от цвекло и козе сирене

Апетитно и здравословно ястие за всички възрасти

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 1 глава кромид лук
  • 4 скилидки чесън
  • 4 средни глави червено цвекло
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ябълка
  • 1 морков
  • 1 лавров лист
  • 1/2 люта чушка, наситнена
  • 1 тиквичка
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 1 стрък стъбло от целина
  • 3 стръка див лук
  • 40 г козе сирене
  • Олио
  • Зехтин

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Фурната се загрява на 200 градуса и главите цвекло се увиват в алуминиево фолио, като преди това се поливат със зехтин. Пекат се за 30 мин.
  2. Лукът, морковът, тиквичката и целината се режат на едро и се слагат в тенджера. Заливат се с вода да ги покрие. Добавят се черен пипер на зърна, чесънът, дафиновият лист, лютата чушка и дивият лук. Зеленчукът се вари на слаб огън около час.
  3. Опеченото цвекло се обелва и се слага в блендер с малко зехтин, балсамов оцет, сол, както и 1 ч.ч. зеленчуков бульон. Всичко се миксира до еднородна смес с консистенцията на пюре.
  4. Добавят се отцедените от тенджерата зеленчуци и супата се блендира отново.
  5. Сипва се в чинии, а отгоре се нареждат парченца козе сирене и тънки ивички от ябълката.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер лаврови листа олио моркови целина ябълки пържене варене тиган тенджера люти чушки тиквички цвекло балсамов оцет козе сирене кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче