Ню Йорк е известен със своята улична храна, а може би нейният най-емблематичен представител е хотдогът. Мекият, леко сладък хляб, съчетан с ароматната наденица, гарнирана с пресни зеленчуци и обилно залята с остра горчица, създават симфония от вкусове, превърнала се в един от символите на "града, който никога не спи."
Какви съставки ще са ви необходими:
- Пушени наденички
- Питки за хотдог
- Кромид лук, нарязан на ситно
- Кисели краставички, нарязани на тънко
- Горчица (за предпочитане е тя да е обикновена, а не на зърна)
- Кетчуп (по желание)
- Майонеза (по желание)
- Сол и черен пипер на вкус
- Олио
Как да си го приготвите:
- Загрейте много добре една плоча за печене или плосък тиган с незалепващо покритие.
- Разполовете питките надлъжно през средата и запечете всяка половинка от вътрешната и външната им страна, но без да ги прегаряте.
- Намажете долната вътрешна страна на всяка питка с горчица и майонеза, а горната - с кетчуп.
- Запържете наденичките от всички страни в няколко капки мазнина.
- Запържете лука в същата мазнина и го сложете върху долните половини на питките.
- Сложете и резенчета кисели краставички. Поръсете черен пипер и сол.
- Прибавете по една наденичка към всеки хотдог и захлупете с горните половини на питките.