Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Street food: Хотдог по нюйоркски

Как може нещо толкова елементарно да е толкова вкусно!?

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
10’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Ню Йорк е известен със своята улична храна, а може би нейният най-емблематичен представител е хотдогът. Мекият, леко сладък хляб, съчетан с ароматната наденица, гарнирана с пресни зеленчуци и обилно залята с остра горчица, създават симфония от вкусове, превърнала се в един от символите на "града, който никога не спи."

Какви съставки ще са ви необходими:

  • Пушени наденички
  • Питки за хотдог
  • Кромид лук, нарязан на ситно
  • Кисели краставички, нарязани на тънко
  • Горчица (за предпочитане е тя да е обикновена, а не на зърна)
  • Кетчуп (по желание)
  • Майонеза (по желание)
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Олио

Снимка: iStock by Getty Images

Как да си го приготвите:

  1. Загрейте много добре една плоча за печене или плосък тиган с незалепващо покритие.
  2. Разполовете питките надлъжно през средата и запечете всяка половинка от вътрешната и външната им страна, но без да ги прегаряте.
  3. Намажете долната вътрешна страна на всяка питка с горчица и майонеза, а горната - с кетчуп.
  4. Запържете наденичките от всички страни в няколко капки мазнина.
  5. Запържете лука в същата мазнина и го сложете върху долните половини на питките.
  6. Сложете и резенчета кисели краставички. Поръсете черен пипер и сол.
  7. Прибавете по една наденичка към всеки хотдог и захлупете с горните половини на питките.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер горчица олио наденица майонеза кисели краставички кетчуп кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче