Сицилианците са пренесли това типично за улиците на Италия съвсем простичко удоволствие - наденичка и чушки, поставени във вкусно италианско хлебче. Нещо като американския хот-дог, но не точно.
Необходими продукти:
- 8 звена пикантна италианска наденица
- 2 червени камби, нарязани на лентички
- 3-4 средни глави лук, нарязани на лентички
- 2-3 с.л. зехтин
- 1 с.л. риган
- 2 с.л. магданоз
- Сол и черен пипер на вкус
- Италиански хлебчета (или франзелки за сандвичи)
Начин на приготвяне:
- Въпреки че лесно можете да ги изпържите на тиган, класическата рецепта повелява наденичките да се изпекат на грил и на открито. Печете ги докато добият хубав загар.
- Загрейте един тиган на умерен огън и поставете чушките и лука в него. Поръсете с ригана и магданоза, малко сол и черен пипер и накрая - със зехтина.
- Не забравяйте да разтърсвате тигана през няколко минути и да подмятате зеленчуците в него. Целта е леко да омекнат, но не и да се разкашкат. Обикновено, около 20 мин. са напълно достатъчни.
- Срежете всяко хлебче надлъжно през средата и поставете две наденички между половинките. Сложете и обилно количество от соса с чушките. Колкото по-хаотично се разпределят зеленчуците, толкова и по-забавно ще ви е хапването после!