Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сосидж енд пепърс

Любимата храна на италианската мафия в САЩ

0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Сицилианците са пренесли това типично за улиците на Италия съвсем простичко удоволствие - наденичка и чушки, поставени във вкусно италианско хлебче. Нещо като американския хот-дог, но не точно.

Необходими продукти:

  • 8 звена пикантна италианска наденица
  • 2 червени камби, нарязани на лентички
  • 3-4 средни глави лук, нарязани на лентички
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. риган
  • 2 с.л. магданоз
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Италиански хлебчета (или франзелки за сандвичи)

Начин на приготвяне:

  1. Въпреки че лесно можете да ги изпържите на тиган, класическата рецепта повелява наденичките да се изпекат на грил и на открито. Печете ги докато добият хубав загар. 

    Rommelsbacher Раклет грил/скара с три плочи

    Двустранни плочи с незалепващо покритие

  2. Загрейте един тиган на умерен огън и поставете чушките и лука в него. Поръсете с ригана и магданоза, малко сол и черен пипер и накрая - със зехтина.
  3. Не забравяйте да разтърсвате тигана през няколко минути и да подмятате зеленчуците в него. Целта е леко да омекнат, но не и да се разкашкат. Обикновено, около 20 мин. са напълно достатъчни.
  4. Срежете всяко хлебче надлъжно през средата и поставете две наденички между половинките. Сложете и обилно количество от соса с чушките. Колкото по-хаотично се разпределят зеленчуците, толкова и по-забавно ще ви е хапването после!

Дайте оценка:

Тагове: лук магданоз чоризо наденица риган чушки камби хляб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче