Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 500 г галета
- 400 г телешка кайма
- 1 тиквичка, обелена и настъргана
- 1 морков, обелен и настърган
- 1 яйце, разбито
- 1 скилидка чесън, смачкана
- 2 ч.л. микс от подправки за телешко
- 1 ч.л. сос "Уорчестър"
- 2 ч.л. олио
- Картофено пюре за гарнитура
Вижте как да си го направите много лесно тук:
Начин на приготвяне:
- Смесете всички съставки, без олиото, в голяма купа заедно с 2 ч.л. сол и черен пипер. Размесете каймата добре и я разделете на 14-16 равни по големина топки. Притиснете всяка между дланите си, за да придобият формата на кюфтета и ги оставете настрани за 15 мин.
- Загрейте олиото в тиган на средна степен и изпътжете кюфтетата за 3-4 мин. от всяка страна.
- Сервирайте ги с гарнитура от пухкаво картофено пюре.