- Около 8-9 пържоли,
- 1 супена лъжица мед,
- 1 супена лъжица оцет,
- 50 мл олио,
- 150 мл бяло вино,
- 1 супена лъжица унисос,
- 1 супена лъжица соев сос,
- 1 супена лъжица кетчуп ( може и доматено пюре),
- Сол на вкус,
- Ронена чубрица,
- Градинска чубрица (салвия),
- 1-2 стръка пресен чесън.
В подходяща дълбока купа смесете първо меда, олиото и оцета. Бъркате до разтваряне на меда. Прибавете и останалите съставки и бъркайте до хомогенна смес. Измийте и подсушете пържолите. Потапяйте всяка пържола в готовата марина и ги слагайте в подходящ съд с капак ( както може да видите от снимките “стъпка по стъпка”) и с останалата марина ги залейте. Захлупете ги и ги оставете за два часа в хладилника. След това ги наредете в подходяща тавичка, залейте ги с марината, покрийте ги с алуминиево фолио и ги печете на 180-200 градуса за около един час. Към края махнете фолиото и запечете за 10 минути, докато се получи златиста коричка. Сервирайте с подходяща салата.
Пържоли те от чесъна и подправките стават много ароматни, а от бялото вино се топят в устата.
Пробвайте и споделете.
Да ви е сладко ♥ :)
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.