Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сочни ребра с глазура от барбекю сос и подправки

Месото пада от кокала

10’ Подготовка
180’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 комплекта ребра

Подправките:

  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. чесън на прах

За глазурата:

  • 150 мл барбекю сос
  • 50 мл кетчуп
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. ябълков оцет

Начин на приготвяне:

  1. Ако ребрата са опаковани, извадете ги и ги оставете на плота за 30 минути.
  2. Загрейте фурната до 160 градуса.
  3. Смесете съставките от "подправките" с по 1 ч.л. сол и смлян черен пипер. Разпределете половината от подправките върху всеки комплект ребра, като ги втриете възможно най-равномерно. Поставете ребрата в тава за печене и ги оставете настрана, докато приготвяте глазурата.
  4. Смесете съставките за глазурата, овкусете добре, след което намажете ребрата с нея.
  5. Печете 2 часа - 2 часа и 30 минути, като намзвате с останалата глазура на всеки 30-45 минути, докато ребрата станат крехки и месото започне да се отделя от костта.

Дайте оценка:

Тагове: червен пипер ябълков оцет кафява захар кетчуп сос барбекю чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче