Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сочни наденици, увити в хрупкав бекон

Засищащо мезе за тъмна бира в хладните дни

10’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 8 малки наденици (по ваш избор - свински, телешки или пилешки)
  • 8 тънки резена бекон
  • 1 с.л. зехтин или масло (за намазване на тавата)
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.л. горчица
  • Клечки за зъби (за фиксиране на бекона)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200°C.
  2. Ако използвате по-големи наденици, можете да ги разрежете на половина, за да се увият по-лесно в бекона.
  3. Вземете по една наденица и я увийте плътно с резен бекон. Използвайте клечка за зъби, за да го закрепите.
  4. Намажете тавата с малко зехтин или масло, за да не залепнат надениците по време на печене.
  5. Подредете ги, като ги оставите на малко разстояние една от друга.
  6. Ако искате да добавите сладко-пикантен вкус, смесете меда и горчицата в малка купа. С помощта на четка нанесете сместа върху увитите в бекон наденици.
  7. Печете във фурната за около 20-25 минути, или докато беконът стане златист и хрупкав. Ако е необходимо, обърнете ги на половината от времето, за да се изпекат равномерно.
  8. Можете да сервирате надениците с гарнитура от картофи, зеленчуци или салата.

Дайте оценка:

Тагове: горчица наденица бекон мед