Необходими продукти:
- 8 малки наденици (по ваш избор - свински, телешки или пилешки)
- 8 тънки резена бекон
- 1 с.л. зехтин или масло (за намазване на тавата)
- 1 ч.л. мед
- 1 ч.л. горчица
- Клечки за зъби (за фиксиране на бекона)
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200°C.
- Ако използвате по-големи наденици, можете да ги разрежете на половина, за да се увият по-лесно в бекона.
- Вземете по една наденица и я увийте плътно с резен бекон. Използвайте клечка за зъби, за да го закрепите.
- Намажете тавата с малко зехтин или масло, за да не залепнат надениците по време на печене.
- Подредете ги, като ги оставите на малко разстояние една от друга.
- Ако искате да добавите сладко-пикантен вкус, смесете меда и горчицата в малка купа. С помощта на четка нанесете сместа върху увитите в бекон наденици.
- Печете във фурната за около 20-25 минути, или докато беконът стане златист и хрупкав. Ако е необходимо, обърнете ги на половината от времето, за да се изпекат равномерно.
- Можете да сервирате надениците с гарнитура от картофи, зеленчуци или салата.