90 гр. брашно,
90 гр. захар
Крем:
125 гр. масло,
90 гр. захар,
100 мл прясно мляко,
13 гр. нишесте,
5 гр. какао на прах /по желание/,
1 с.л. коняк
Заливка:
60 гр. черен шоколад,
25 мл. сметана,
15 мл. краве масло.
Крем:
В подходящ съд загрейте 75 мл. от млякото със захарта. Добавете разтвореното в останалата част от млякото нишесте. Бъркайте докато се сгъсти. Отнемете от огъня и оставете да се охлади.
Пред това време, разбийте трите яйца със захарта. Докато се получат мехури и се сгъсти, добавете пресятото брашно. Разстелете лист хартия за печене. В правоъгълник с размери 35 см. на 25см. нанесете сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, не повече от 15 мин.
Извадете, оставете леко да се охлади до стайна температура, обърнете върху друг лист хартия и махнете този, върху който е изпечен блата.
Разбиваме добре размекнатото масло. Добавяме постепенно млечния крем, какао и коняка. Намазваме изпеченият блат, като слагаме повече крем от близката страна. Навиваме плътно и оставяме в хладилника да стегне крема – 24 часа.
Изваждаме и правим заливка – загряваме на водна баня сметана, прибавяме натрошеният на парченца шоколад, когато се разтопи, слагаме и маслото.
Бъркаме до еднородна смес и заливаме рулото.
На снимката заливката беше 100мл. кондензирано мляко с 200 гр. млечен шоколад и 20 гр. краве масло
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност