Необходими продукти:
- 800 г пилешки гърди
- 450 г бекон, тънко нарязан
- 200 г цели печурки
- Барбекю сос
- Зехтин
- Пресен риган, за украса
Начин на приготвяне:
- Нарежете пилешкото филе на еднакви по размер кубчета и в една купа ги объркайте добре с 2-3 с.л. от барбекю соса. Покрийте съда със стреч фолио и го оставете да се маринова в хладилника между 6 и 12 часа. Може и за цяло денонощие. Колкото повече време мине, толкова по-вкусно ще бъде месото.
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Завийте всяко парченце от филето в резен бекон и го нанижете на дървена клечка за шишчета. Направете същото и с гъбите. Редувайте хапка пилешко с хапка от гъба. Повторете процедурата до изчерпване на всички продукти.
- Сложете един грил тиган на котлона и го включете на умерено висока температура. Изсипете 1/2 с.л. зехтин на дъното и го разнесете добре по цялата повърхност.
- Запържете шишчетата за по 3 мин. на страна и готовите зпочнете да подреждате върху една тава с хартия за печене.
- 10 минутин във фурната са напълно достатъчни.
- Подредете готовите пилешки шишчета върху дървена дъска, поръсете ги с пресен риган, а отстрани сложете купичка с барбекю сос.
Да ви е сладко!
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО