Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за 20 минути: Шишкебап с пиле и бекон

Цялото семейство ще си оближе пръстите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г пилешки гърди
  • 450 г бекон, тънко нарязан
  • 200 г цели печурки
  • Барбекю сос
  • Зехтин
  • Пресен риган, за украса

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете пилешкото филе на еднакви по размер кубчета и в една купа ги объркайте добре с 2-3 с.л. от барбекю соса. Покрийте съда със стреч фолио и го оставете да се маринова в хладилника между 6 и 12 часа. Може и за цяло денонощие. Колкото повече време мине, толкова по-вкусно ще бъде месото.
  2. Загрейте фурната на 200 градуса.
  3. Завийте всяко парченце от филето в резен бекон и го нанижете на дървена клечка за шишчета. Направете същото и с гъбите. Редувайте хапка пилешко с хапка от гъба. Повторете процедурата до изчерпване на всички продукти.
  4. Сложете един грил тиган на котлона и го включете на умерено висока температура. Изсипете 1/2 с.л. зехтин на дъното и го разнесете добре по цялата повърхност.
  5. Запържете шишчетата за по 3 мин. на страна и готовите зпочнете да подреждате върху една тава с хартия за печене.
  6. 10 минутин във фурната са напълно достатъчни.
  7. Подредете готовите пилешки шишчета върху дървена дъска, поръсете ги с пресен риган, а отстрани сложете купичка с барбекю сос.

Да ви е сладко!

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин пилешко бекон пресен риган сос барбекю печурки