Необходими продукти:
- 350 г различни видове гъби
- 200 г бейби спанак
- 150 г шунка, на кубчета
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/2 червена чушка, на дребно
- Сол и черен пипер на вкус
- Олио или зехтин
- 1 с.л. краве масло
- Сокът от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
- Нарежете гъбите на едро и ги запържете в загрят тиган с малко зехтин. Овкусете ги със сол и черен пипер.
- След 3 мин. добавете 1/2 лъжица краве масло и изчакайте още 2-3 мин. Извадете гъбите от съда.
- В същия тиган сложете спанака, заедно с останалата част от маслото и наситнения чесън. Изчакайте листата да се посвият и да омекнат. Извадете ги от съда.
- Нарежете шунката на малки кубчета и я запържете в останалата в тигана мазнина, докато месото хване лека коричка. Добавете чушката и оставете всичко в тигана за 3 мин.
- Върнете гъбите и спанака в тигана при останалите продукти и разбъркайте.
- Полейте гозбата с лимоновия сок, разбъркайте повторно и опитайте за сол. Ако трябва, добавете още.
- Сервирайте ястието горещо.