Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само в един тиган: Гъби асорти със спанак и шунка

Лесно ястие само в няколко стъпки

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 350 г различни видове гъби
  • 200 г бейби спанак
  • 150 г шунка, на кубчета
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1/2 червена чушка, на дребно
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Олио или зехтин
  • 1 с.л. краве масло
  • Сокът от 1/2 лимон

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете гъбите на едро и ги запържете в загрят тиган с малко зехтин. Овкусете ги със сол и черен пипер.
  2. След 3 мин. добавете 1/2 лъжица краве масло и изчакайте още 2-3 мин. Извадете гъбите от съда.
  3. В същия тиган сложете спанака, заедно с останалата част от маслото и наситнения чесън. Изчакайте листата да се посвият и да омекнат. Извадете ги от съда.
  4. Нарежете шунката на малки кубчета и я запържете в останалата в тигана мазнина, докато месото хване лека коричка. Добавете чушката и оставете всичко в тигана за 3 мин.
  5. Върнете гъбите и спанака в тигана при останалите продукти и разбъркайте.
  6. Полейте гозбата с лимоновия сок, разбъркайте повторно и опитайте за сол. Ако трябва, добавете още.
  7. Сервирайте ястието горещо.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер лимон червени чушки шунка гъби бейби спанак

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче