Необходими продукти:
- 200 г прясно зеле
- 1 червена чушка
- 1 морков
- 2 домата
- 3 скилидки чесън
- 2 стръка магданоз
- 2 стръка целина
- 3 с.л. олио
- 1/2 с.л. оцет
- Сол
- 2 с.л. царевица от консерва, по желание
Начин на приготвяне:
- Зелето се нарязва на тънки лентички, морковът се настъргва, а чушката се почиства от дръжката и семената и се оформя на дълги ивици, които после се срязват на три.
- Чесънът се кълца на ситно, магданозът и целината се наситняват, а доматите се обелват и се режат в свободна форма.
- Вече нарязаното зеле се притрива със сол и чак тогава се смесва с останалите зеленчуци.
- Слатата се овкусява с олиото и оцета, посолява се и се разбърква. Опитва се за сол и ако трябва, се добавя още.
- По желание може да се добавят 2 с.л. царевица от консерва, отцедена от водата. Макар че това не влиза в съставките на класическата рецепта, така салатата става още по-свежа и вкусна.
Да ви е сладко!