Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

От старите кръчми: Панагюрска салата

Разнообразете менюто с тази класика от близкото минало

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
2’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г прясно зеле
  • 1 червена чушка
  • 1 морков
  • 2 домата
  • 3 скилидки чесън
  • 2 стръка магданоз
  • 2 стръка целина
  • 3 с.л. олио
  • 1/2 с.л. оцет
  • Сол
  • 2 с.л. царевица от консерва, по желание

Начин на приготвяне:

  1. Зелето се нарязва на тънки лентички, морковът се настъргва, а чушката се почиства от дръжката и семената и се оформя на дълги ивици, които после се срязват на три.
  2. Чесънът се кълца на ситно, магданозът и целината се наситняват, а доматите се обелват и се режат в свободна форма.
  3. Вече нарязаното зеле се притрива със сол и чак тогава се смесва с останалите зеленчуци.
  4. Слатата се овкусява с олиото и оцета, посолява се и се разбърква. Опитва се за сол и ако трябва, се добавя още.
  5. По желание може да се добавят 2 с.л. царевица от консерва, отцедена от водата. Макар че това не влиза в съставките на класическата рецепта, така салатата става още по-свежа и вкусна.

Да ви е сладко!

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио домати зеле моркови магданоз целина оцет червени чушки царевица

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче