В българските салати никога не са използвали царевица. Това е нова кулинарна мода, дошла зад океана.
" 4. Слатата се овкусява с олиото и оцета, посолява се и се разбърква. Опитва се за сол и ако трябва, се добавя още". Супер, след олито "всичко друго е без значение", нито оцета, нито солта ще свършат някаква работа. Омазняването на зеленчуците "не позволява" на другите компоненти да свършат рабитата си. За да "работи" овкусяването, последователността трябва да е следната (и е хубаво да се запомни ДОБРЕ) - сол - разбъркване изчакване 2-3 мин., оцет - разбъркване изчакване 3-5 мин. и едва на края слагане на олио, точно преди поднасяне. Така вкусът на зелнчуците е перфектно балансиран и много приятен. Да ви е сладко!
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност
Дискусия