Необходими продукти:
- 250 г свински джолан или врат
- 120 г свинско или агнешко було
- Сол и черен пипер на вкус
За сервиране:
- 2 бр. лаваш, леко претоплен
- 2 цели чери домата, гриловани
- Резени чушка, гриловани
- Листа бейби спанак
- Листа магданоз
- Връхчета от пресен копър, нaкъсани
- Кълцан червен лук
- Зрънца от нар
- Сумак на вкус
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Начин на приготвяне:
- Свинското се разрязва на едри хапки, които се овкусяват със сол и черен пипер, а от булото се отрязват също толкова на брой парчета, в които се увиват парчетата месо.
- Хапките в було се нанизват на метален шиш и се пекат в силно загрята фурна, докато от тях започне да капе мазнина.
- Ако ще се пекат на огън, необходими са само 4-5 мин.
- Всяка порция се поднася върху питка претоплен лаваш и се гарнира с продуктите за сервиране.
- Да ви е сладко!
ИЗБРАНО