Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само с две съставки: Хански кебап

Изненадайте семейството с това атрактивно и вкусно ястие

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г свински джолан или врат
  • 120 г свинско или агнешко було
  • Сол и черен пипер на вкус

За сервиране:

  • 2 бр. лаваш, леко претоплен
  • 2 цели чери домата, гриловани
  • Резени чушка, гриловани
  • Листа бейби спанак
  • Листа магданоз
  • Връхчета от пресен копър, нaкъсани
  • Кълцан червен лук
  • Зрънца от нар
  • Сумак на вкус

 

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Свинското се разрязва на едри хапки, които се овкусяват със сол и черен пипер, а от булото се отрязват също толкова на брой парчета, в които се увиват парчетата месо.
  2. Хапките в було се нанизват на метален шиш и се пекат в силно загрята фурна, докато от тях започне да капе мазнина.
  3. Ако ще се пекат на огън, необходими са само 4-5 мин.
  4. Всяка порция се поднася върху питка претоплен лаваш и се гарнира с продуктите за сервиране.
  5. Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер сумак червен лук чери домати магданоз копър свинско бейби спанак чушка нар лаваш

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче