Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата с паста, зеленчуци и хумус сос

Идеална за питателен обяд

20’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г консерва нахут, отцеден, като течността се запазва
  • 1 супена лъжица тахан
  • 2 супени лъжици екстра върджин зехтин
  • ½ скилидка чесън
  • ½ лимон, настъргана кора и сок
  • 250 г къса паста по ваш избор
  • 50 г бейби спанак, нарязан на едро
  • 200 г чери домати, разполовени
  • ¼ краставица, нарязана
  • 75 г маслини без костилка по ваш избор, нарязани на едро

Начин на приготвяне:

  1. Кипнете вода.
  2. Изсипете половината от нахута в кухненски робот, добавете приблизително половината от запазената течност от консервата (течността трябва да достигне малко под нивото на нахута в блендера), тахана, зехтина, чесъна, лимоновата кора и сока и малко подправки. Пасирайте, докато получите гладък, леко течен хумус. Проверете как е на сол
  3. Сварете пастата, следвайки инструкциите на опаковката. Отцедете, като запазите чаша от водата, в която се е варила и изплакнете под студена течаща вода за няколко секунди, докато се охлади.
  4. Разбъркайте сварената паста, спанака, доматите, краставиците, маслините, останалия нахут и дресинга от хумус в голяма купа, докато всичко се покрие добре. Добавете малко от запазената вода от варенето на пастата, ако дресингът е твърде гъст.
  5. Поднесете и се насладете на този богат вкус.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън краставици чери домати лимон паста маслини спанак нахут тахан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче