Необходими продукти:
- Настърганата кори и сокът от 1 лайм
- 1 супена лъжица олио
- 2 супени лъжици ситно нарязана мента, плюс няколко цели листа за сервиране
- 2 супени лъжици босилек, нарязан
- 2 праскови (300гр), нарязани на четвъртинки
- 75 г киноа
- 1 малка глава червен лук, нарязана на много ситно
- 160 г бейби спанак
- 30 г рукола
- 1 малко авокадо, обезкостено и нарязано
- 100 г козе сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
- Смесете кората и сока от лайм, олиото, ментата и босилека, след което сложете половината в купа с прасковите.
- Междувременно сгответе киноата, като следвате инструкциите на опаковката.
- Изпечете прасковите за 1 минута от всяка страна на грил тиган.
- Отцедете киноата и разпределете в плитки купички. Сложете лука в останалата ментова смес и разпределете върху киноата заедно със спанака и руколата. Отгоре поставете авокадото и прасковите и разпръснете листата мента. Поръсете козето сирене.
- Сервирайте салатата веднага.
ИЗБРАНО