Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата с гриловани праскови и авокадо

Алтернативна и много вкусна лятна версия

10’ Подготовка
25’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Настърганата кори и сокът от 1 лайм
  • 1 супена лъжица олио
  • 2 супени лъжици ситно нарязана мента, плюс няколко цели листа за сервиране
  • 2 супени лъжици босилек, нарязан
  • 2 праскови (300гр), нарязани на четвъртинки
  • 75 г киноа
  • 1 малка глава червен лук, нарязана на много ситно
  • 160 г бейби спанак
  • 30 г рукола
  • 1 малко авокадо, обезкостено и нарязано
  • 100 г козе сирене, натрошено

Начин на приготвяне:

  1. Смесете кората и сока от лайм, олиото, ментата и босилека, след което сложете половината в купа с прасковите.
  2. Междувременно сгответе киноата, като следвате инструкциите на опаковката.
  3. Изпечете прасковите за 1 минута от всяка страна на грил тиган.
  4. Отцедете киноата и разпределете в плитки купички. Сложете лука в останалата ментова смес и разпределете върху киноата заедно със спанака и руколата. Отгоре поставете авокадото и прасковите и разпръснете листата мента. Поръсете козето сирене.
  5. Сервирайте салатата веднага.

Дайте оценка:

Тагове: рукола олио червен лук прясна мента пресен босилек бейби спанак лайм праскови киноа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче